Вандали отново посегнаха на Паметника на Съветската армия

Вандали отново посегнаха на Паметника на Съветската армия
снимка: Нова телевизия
A A+ A++ A

Вандали отново посегнаха на Паметника на Съветската армия в София. На основата на монумента е изписан с жълта и синя боя призив за демонтирането на паметника. Надписите гласят "Лустрация и Демонтаж".

За вандалската проява са били арестувани Манол Глишев и Кирил Чуканов, съобщава Би Ти Ви. Двамата бяха активни участници в окупацията на Софийския университет и протестите срещу правителството на Пламен Орешарски. Те са били освободени от Първо РПУ днес следобед, без да им бъде повдигнато обвинение. По думите им Паметникът на съветската армия е символ на вече отминал престъпен режим и трябва да бъде премахнат от центъра на София.

От посолството на Русия в България изразиха възмущение от този вандалски акт. От дипломатическата мисия отбелязват, че Москва нееднократно се е обръщала към кметството на София и органите на властта, но въпреки многобройните обещания, адекватна охрана на паметника не се осъществява.

„Официална нота на посолството на Русия е предадена в министерството на външните работи на България“, казаха от дипломатическата мисия.

#Паметник на Съветската армия #вандали

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници