Жени Живкова и братя Диневи подкрепиха подписката за нов статут на царя

Жени Живкова и братя Диневи подкрепиха подписката за нов статут на царя
A A+ A++ A

Жени Живкова и братя Диневи са се включили в подписката, с която преди време бивиши депутати от НДСВ поискаха Симеон Сакскобургготски да получи статут на посланик на България пред света, пише "24 часа".

Първоначалният списък от 113 души се е увеличил с още 35 имена, сред които са композиторът Развигор Попов и певицата Мими Иванова, бившият кмет на Разград Венелин Узунов, археологът проф. Николай Овчаров и други.

Пред изданието Симеон казал, че е чул за идеята. “Стана ми много интересно. Цял живот съм бил на разположение на страната”, казал царят. И обяснил, че не става дума за връщане в политиката, за да “се съчиняват феноменални сценарии и хипотези”. Има много неща, които могат да се постигнат спокойно, тихо и без много пиар, е неговото мнение.

На дискусия в двореца “Врана” по повод 10-годишнината от подписването на договорите на България и Румъния за присъединяване към ЕС присъстваха вицепремиерът Меглена Кунева, лидерът на ДПС Лютви Местан, бивши царски министри и депутати.

“ЕС би извлякъл голяма полза, ако България и Румъния се присъединят към Шенген”, смята Симеон. “Трябва да отпадне това положение на дискриминация и да ни се даде възможност да покажем какво можем”, убеден е той.

Бившият румънски премиер и сега председател на Сената Калин Попеску-Търичану призова ЕС да има доверие към двете страни и да покаже това, като смени мониторинга с друг механизъм - България и Румъния да бъдат оставени сами да отговарят за напредъка си, сами да се наблюдават и да отчитат постиженията си пред ЕК.


#Симеон Сакскобургготски #посланик

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »