Според Цацаров прокуратурата ще протестира пускането на съдия Ченалова

Според Цацаров прокуратурата ще протестира пускането на съдия Ченалова
A A+ A++ A

Държавното обвинение най-вероятно ще протестира пускането на съдия Румяна Ченалова под гаранция. Това мнение изрази  пред журналисти в Търново главният прокурор Сотир Цацаров.

Софийски градски съд късно снощи не уважи искането за постоянен арест заради неявяването на Ченалова пред разследващите органи, които трябвало да й предявят обвинения за длъжностно и документно престъпление.

"За мен колегите прокурори, работили по случая, са си свършили работата. Моята преценка за работата им е повече от добра. Прокуратурата ще продължава да върши работата си точно по този начин, независимо дали това на някой му харесва или не му харесва", коментира Цацаров. Той не виждал в действията някаква репресия или демонстрация на реформи в съдебната власт.

"Нямаме намерение да спрем дотук. Ако реформата се изчерпва само с делото срещу съдия Ченалова, то това не е никаква реформа. В никакъв случай свършеното или обвиненията спрямо нея не могат да бъдат свързвани с реформа. Реформата са промени в Конституцията, реформата са промени в процесуалните закони. Останалото е просто прокуратура, която трябва да работи", добави Цацаров.

Главният прокурор присъства на връчването на дипломите на младите юристи от Великотърновския университет "Св.св.Кирил и Методий" в сградата на музей "Възраждане и учредително събрание".

#Румяна Ченалова #Сотир Цацаров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници