Бъчварова предлага отнемане на книжка при средна телесна повреда

Бъчварова предлага отнемане на книжка при средна телесна повреда
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Шофьори, нанесли средна телесна повреда да остават без книжка. Това предложение са обсъдили министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова и главният секретар на МВР Георги Костов. Идеята е да се повиши строгостта по пътищата. Това заяви в сутрешния блок на bTV в петък вицепремиерът Бъчварова.

Според нея за превенция на подобни трагедии е много важно да се наблегне и на видеонаблюдението, тъй като „не може полицаи да бъдат сложени навсякъде”.

„Битовата престъпност е много сложен проблем, защото е едно съвпадение на поредица от други проблеми – социални, образователни, конвенционални. Усилията, които трябва да предприемем, са основно в системите за видеонаблюдение“, обясни Бъчварова.

Вицепремиерът коментира и предложението на премиера за промяна в Конституцията заради съдебната реформа: „Важно е да се промени системата, по която се управлява съдебната власт. Ние не променяме съотношението между властите", добави вътрешният министър.

Според нея това изисква голям дебат и свикване на Велико народно събрание, което обществото ни не би могло да си позволи. „Водили сме разговори с нашите партньори. Тепърва предстоят консултации с опозиционните партии”, каза Бъчварова.

#Румяна Бъчварова #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници