BlackBerry Leap дебютира във Великобритания

BlackBerry Leap дебютира във Великобритания
A A+ A++ A

Глобалните продажби на най-новия смартфон на BlackBerry стартираха тази седмица, като първо той ще стане достъпен във Великобритания. Предварителни поръчки за BlackBerry Leap вече се приемат на сайта ShopBlackBerry.com. После устройството ще бъде предложено и на потребителите в Германия, Франция, САЩ, Канада, Обединените арабски емирства, Саудитска Арабия и Индия. Телефонът използва най-новата версия 10.3.1 на BlackBerry 10.

BlackBerry Leap разполага с 5-инчов екран с резолюция 720 x 1280 пиксела (което означава гъстота на пикселите 294ppi), двуядрен процесор Snapdragon MSM8960 с тактова честота 1.5GHz и графичен чип Adreno 225. Предвидени са 2GB RAM и 16GB вградена памет, но за нуждаещите се от допълнително пространство е налице microSD слот, поддържащ карти до 128GB. На задния панел има 8-мегапикселова камера, а предната камера е с резолюция 2MP. Батерията е с капацитет 2800 mAh и теоретично издържа 25 часа сериозна употреба. BlackBerry Leap поддържа криптиране и се доставя с вградена защита срещу зловреден софтуер и опция за дистанционно изтриване на данните в телефона.

BlackBerry 10.3.1 осигурява виртуалния помощник BlackBerry Assistant, а функцията BlackBerry Blend ви позволява да преглеждате на компютъра или таблета съобщения и друго съдържание, които се намират в телефона. Тази функция би трябвало да бъде полезна за бизнесмените в движение, които използват телефона си за водене на бележки. Естествено, BlackBerry World и Amazon Appstore предлагат изобилие от приложения, които потребителите да инсталират в Leap. Във Великобритания засега се предлага единствено черната версия на смартфона – на цена 199 паунда. Доставките стартират на 24 април.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници