Скандален фермер преби селски кмет

Скандален фермер преби селски кмет
Кметът на с. Голямо Пещене Тодор Тодоров. Снимка: "24 часа"
A A+ A++ A

Кметът на врачанското с. Голямо Пещене Тодор Тодоров е бил нападнат и пребит в петък следобяд, но полицията не съобщи за инцидента. За случая не била уведомена и прокуратурата. Днес пък областната управителка на Враца Малина Николова съобщи, че утре ще даде специална пресконференция заради инцидента с избрания от листата на ГЕРБ кмет.

Срещу Тодоров налетял племенника на бившия управник на селото - Венцислав Ангелов, пише "24 часа". Бабаитът Цветан Ангелов стоварил огромния си юмрук в гърдите на Тодор Тодоров, който паднал, стенейки от болка, а по-късно потърсил лекарска помощ.

Прегледът и рентгеновата снимка в спешния център на Враца показали, че кметът е със

спукано ребро и има съмнения за увреден далак

Дивашката сцена се разиграла след като в селото пристигнала комисия, пратена от областния управител Николова. Експертите тгрябвало да огледат състоянието на разплодник за животни, който се стопанисва от земеделския производител Ангелов, но е държавна собственост.

От комисията помолили сегашния кмет да ги заведе до обора, но там били посрещнати със скандал. Още щом им отворил вратата братът на бившия кмет Ангел Ангелов се разкрещял и заплашил кмета, че ще го унищожи.

Малко по-късно пък пристигнал с колата си синът му Цветан, който в движение се нахвърлил върху нищо неподозиращия кмет.

Фермерът Цветан Ангелов и баща му Ангел Ангелов

не за първи път се забъркват в скандални разправии

припомнят запознати с делата им. Тяхната земеделска кооперация многократно е била клиент на прокуратурата и съда за присвояване на общинска земя, за прибиране на чужда земеделска продукция и рекет спрямо фермери от региона.

Докато беше кмет на Голямо Пещене, Венцислав Ангелов редовно прикриваше действията на роднините си, заради което многократно му бяха налагани наказания. Той беше и първият кмет у нас преди години, съден за изборен туризъм след като регистрира в селото десетки цигани от други населени места, които трябваше да гласуват за него на местните избори.

#пребит #кмет #село #фермер #Тодор Тодоров #Венцислав Ангелов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници