Дали Sony Lavender ще се окаже Xperia Z4 Compact?

Дали Sony Lavender ще се окаже Xperia Z4 Compact?
A A+ A++ A

Обичайната стратегия на Sony е да представи първо флагмански смартфон, а след това да започне подготовката на негова по-малка версия, макар че през миналата есен компанията анонсира едновременно Xperia Z3 и Z3 Compact. Ако и с Xperia Z4 се повтори този сценарий, какво се случва със слуховете за Xperia Z4 Compact? Ако се вярва на актуална непотвърдена информация от @upleaks, може би това е подготвяният в момента телефон на Sony с Full HD екран с номер на модела E5503 и Android 5.0 Lollipop.

Устройството носи кодовото название Lavender, което не спомага особено за разкриването на идентичността му, и е снабдено с процесор MediaTek MT6752, което би могло да означава насоченост предимно към азиатските пазари. Но номерът на модел E5503 е нещо, което води до съвсем различни прогнози. Sony обикновено запазват като цяло постоянни цифровите комбинации в обозначенията на моделите си, като само променят буквата преди тях. Съответно Xperia моделите от 2013 започват със C, от 2014 са D, и както бихте очаквали, тези от 2015 са с модел, започващ с E.

Така че за да отгатнем произхода на E5503, трябва само да идентифицираме D5503 - който е Xperia Z1 Compact. Трябва да уточним, че Z3 Compact всъщност е с номер на модела D5803, така че неговият наследник би могъл да е E5803. Информация за него обаче до момента не се е появявала и не е изключено точно E5503 да се окаже Z4 Compact. Макар да не разполага със Snapdragon чипсет от най-висок клас, смартфонът се очаква да е с добра функционалност и относително ниска цена. Използваният в него чипсет MediaTek MT6752 e 64-битов, осемядрен с тактова честота до 2GHz, осигурява поддръжка на 4G LTE мрежи и има ниско енергопотребление.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници