Военен спасил блъснатото на пешеходна пътека момиченце

Военен спасил блъснатото на пешеходна пътека момиченце
Военен единствен се осмелил да се притече на помощ на 8-годишното момиченце, което беше блъснато на пешеходна пътека миналия четвъртък. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Военен единствен се осмелил да се притече на помощ на 8-годишното момиченце, което беше блъснато на пешеходна пътека миналия четвъртък.

Капитанът от Българската армия Виктор Якимов е човекът, който единствен се притекъл на помощ на 8-годишната Марина, която в четвъртък вечерта бе блъсната на пешеходна пътека на столичния булевард „Г. М. Димитров“, съобщи bTV.

Лекарката от Бърза помощ пък отказала да докосне детето, защото била кардиолог.

Пред bTV военният разказа, че от всички събрали се шофьори на мястото на инцидента само той се е опитал да помогне на момиченцето.

Якимов е шофирал по булеварда, когато пред него 27-годишният Йордан Стойчев помел Марина на пешеходната пътека.

„Спряхме и хората от колата преди мен излязоха да видят какво става. Връщайки се, чух, че казват, че е убито дете на пешеходната пътека. Аз излязох от колата и видях момиченцето. То лежеше само и около него нямаше никой. Когато се приближих, видях, че детето е живо, агонизира, но се опитва да диша. Но не можеше, защото кръвта в устата й се стичаше в гърлото и тя се давеше“, разказа Якимов.

Той обърнал главата на Марина настрани, за да изтече кръвта и да може да диша. По думите му това успокоило детето.

„И тогава времето спря. Нямаше помощ, не идва линейка“, каза военният. Никой от останалите шофьори не се притекъл на помощ на малката Марина.

„Всички ми викаха - не го пипай, не го пипай“, добави той.

Виктор Якимов разказа още, че когато пристигнала линейката на Бърза помощ, лекарката отказала да докосне раненото дете, защото била кардиолог, а не травматолог.

„Според мен детето бе много сериозно ранено и лекарката просто не искаше да поеме отговорност. Освен чисто професионалните познания, човек трябва да има и други качества, за да работи тази работа“, заяви военният.

Момиченцето бе прието в „Пирогов“ с множество фрактури на черепа, счупен крак и в кома. Тази сутрин началникът на клиниката по неврохирургия доц. Николай Габровски съобщи, че състоянието на Марина е относително стабилно, но тя все още е в кома.

Докато дядо й я водел на тренировка по художествена гимнастика, Марина се изскубнала от ръцете му и побягнала през пътното платно. В същото време оттам минавали два автомобила. Единият успял да спре, но вторият я блъснал.

Полицията задържа шофьора на автомобила, ударил момичето. Водачът с 10-годишен стаж зад волана заяви, че не е карал бързо, но вече бил навлязъл в пешеходната пътека, когато момичето притичало по нея. Според полицията обаче той е карал с 60 км/ч., при допустими 40 км/ч.

#„Г. М. Димитров“ #пешеходна пътека #Марина #момиченце #военен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници