Разработчици пуснаха Android Wear в Samsung Gear 2

Разработчици пуснаха Android Wear в Samsung Gear 2
A A+ A++ A

Със сигурност много от притежателите на Tizen-базирания часовник Samsung Gear 2 са си пожелавали той да работи с Android Wear. В крайна сметка, Android Wear позволява употреба на Google Now, гласово разпознаване и осигурява достъп до много по-голяма поддръжка от разработчици. Samsung се опитаха да обхванат тази ниша потребители чрез Gear Live, който използва Android Wear, но малцина притежатели на умен часовник биха похарчили още пари, само за да купят нов модел с желаната платформа.

Добрата вест за собствениците на Gear 2 е, че потребителя biktor_gj от форума XDA Developers e подготвил порт на Android Wear за Samsung Gear 2. Важно е да се отбележи, че далеч не всички функции на устройството работят, но след цели четири месеца труд часовникът успешно е заредил Android Wear и на този етап функционират само разпознаването на докосване на екрана и Bluetooth поддръжката. Android Wear няма проект с отворен код като същинския Android, което означава, че ще е нужно доста време за портване на останалите функции като акселерометъра и аудито, но засега разработчикът остава оптимист, че ще успее да го постигне в обозримо бъдеще.

Успешното пренасяне на Android Wear в Gear 2 означава и известна надежда за порт на същата платформа и за модела Gear S, разполагащ до голяма степен с идентичен хардуер. Естествено, твърде рано е да се ентусиазирате – напълно е възможно и да не се стигне до нищо наистина използваемо от крайни потребители, но поне има известна надежда за тези, които биха искали техният Gear да използва изгряващата ОС за умни часовници на Google, вместо многофункционалния, но все пак ограничен като възможности Tizen.

Снимки и информация за порта на Android Wear за Gear 2 ще откриете тук.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници