Румен Петков: Съдия Ченалова е замесена в случай с открадната фирма

Румен Петков: Съдия Ченалова е замесена в случай с открадната фирма
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бизнесменът Константин Ралев е останал без фирма след решение на съдия Румяна Ченалова, съобщи зам.-председателят на АБВ Румен Петков на пресконференция в Плевен.

Сигналът е постъпил до Петков в петък. Той е изпратил жалба до главния прокурор и е информирал правосъдното ведомство.

Ралев бил информиран, че се свиква общо събрание на надзорния съвет на фирмата му, който ще вземе решение за разпродаване на активите й. В случая бизнесменът не може да направи нищо.

Румен Петков призова инспектората към Висшия съдебен съвет да направи анализ колко съдебни решения и на кои съдии са отменени на следваща инстанция.

По думите му съдебната реформа трябва да цели три основни неща – справедливост, бързина, без това да е за сметка на правото, и неотменимост. Той заяви още, че така предложените конституционни промени поставят съдебната система под политическо управление.

„Начинът, по който са разписани квотите пред съда и прокуратурата, гарантират, че прокуратурата ще бъде поета от политическо управление. Така ние се връщаме към периода преди 1989 година и аз не разбирам логиката на такова предложение”, коментира още Румен Петков.

#Румяна Ченалова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници