За първото тримесечие Apple е продала 61,1 милиона броя от iPhone

За първото тримесечие Apple е продала 61,1 милиона броя от iPhone
A A+ A++ A

Apple продължава да продава огромни количества от мобилните си телефони, показват финансовите резултати на компанията за първото тримесечие. През него американците са продали 61,1 милиона смартфона, което е значително повече от реализираните преди година 43,7 милиона броя. Устройствата са донесли приходи от 40,3 милиарда долара. Това е второто най-успешно тримесечие за iPhone след предходното, когато бяха продадени 74,5 милиона броя. Отчита се и голям брой на потребители, които преминават към iPhone от други устройства.

Общите приходи на Apple за периода са 58 милиарда долара, а печалбата е 13,6 милиарда, което е над очакваното и от компанията и от анализаторите. Освен впечатляващ брой от iPhone, Apple е продала 12,6 милиона таблета (при 21,4 милиона през предишното тримесечие) и 4,5 милиона компютъра Mac (5,52 милиона през предходния период). Ще е интересно да видим какви ще са резултатите през следващото тримесечие, тъй като в него ще се включат и продажбите на Apple Watch. Компанията прогнозира за него приходи между 46 милиарда и 48 милиарда долара.

От резултатите става ясно, че втория по големина пазара на Apple вече не е Европа, а Китай. Източната страна е и единствения регион, в който продажбите са се увеличили в сравнение с предходното рекордно тримесечие. Продажбите са нараснали с 4% до 16,8 милиарда долара, което е впечатляващо тъй като в края на миналата година в страната беше отчетен ръст от 157%. Компанията увеличава магазините си в Китай и според Тим Кук е въпрос на време Китай да генерира повечето от проходите на Apple.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници