Chrome Dev вече с версия и за Android

Chrome Dev вече с версия и за Android
A A+ A++ A

До този момент Google предлагаха две версии на браузъра си Chrome за Android – обикновената версия и Chrome Beta за тези потребители, които желаят да изпробват нови функции, преди те да се появят във финалното издание. Преди дни компанията пусна и трети вариант на приложението – Chrome Dev, който осигурява достъп до още по-експериментални функции. Google заявяват, че приложението ще ви позволи да “живеете на ръба” и да тествате най-новите функции в Chrome преди всички останали. Компанията предупреждава, че някои от тези функционалности може и да са леко груби, но Chrome Dev може да се инсталира паралелно на останалите версии на Chrome, така че да прибягвате към стабилната версия ако случайно демонстрира неочаквани бъгове.

Google предлагат от доста време няколко версии и на десктоп браузъра си и на Chrome OS – включително стабилна, бета и предназначената за разработчици dev/Canary, и компанията очевидно разширява стратегията си, така че да включи в нея и мобилните издания. Тепърва предстои да разберем какви точно екстри ще получи Chrome Dev в бъдеще, но доколкото той ще дава достъп до най-новите реализирани функции на браузъра, очевидно замисълът е с него разработчиците да могат да тестват как те ще работят в телефоните и таблетите, така че сайтовете и уеб приложенията им да са съвместими с най-новите технологии, които тепърва ще се въвеждат в основния, "стабилен" Chrome.

Любопитен детайл е, че последната стабилна версия на Chrome — тази, която Google в момента разпространяват масово в Play Store — от средата на април вече поддържа Push известяване, базирано на стандартния одобрен от W3C Push API. Уеб разработчиците могат да използват това, за да създават подобни на използваните от класическите приложения нотификации, осигурявани на Android устройствата, предлагащи информация от рода на актуални новини или известяване за обновено съдържание.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници