Цигари и тоалетни води менте спипаха на ГКПП "Дунав мост"

Цигари и тоалетни води менте спипаха на ГКПП "Дунав мост"
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Mитничари откриха нелегални цигари и фалшиви тоалетни води в румънски автобус на Дунав мост, съобщиха от Агенция "Митници".

В туристически автобус на румънска фирма, пътуващ по линията от Истанбул за Букурещ, три пътнички укрили стотици парфюми на известни търговски марки, както и сакове с голямо количество нелегални цигари.

Намерени са общо 490 кутии от марката „LM Red label" 100 mm, всички без български акцизен бандерол и с надпис „DUTY FREE". Една от пътничките в автобуса признала, че тя пренася стоката.

Образувано е дознание, което се е провело в условията на "незабавно производство". Румънската гражданка А. Б. се е възползвала от правото си на споразумение с прокуратурата и е наказана с една година лишаване от свобода условно с 3 години изпитателен срок, както и да заплати глоба от 3800 лева.

Превозното средство е проверено и с мобилна рентгенова система. Установено е, че във фабричните кухини на автобуса има укрити парфюми и тоалетни води, носещи логото на известни търговски марки. Две други пътнички признали, че укритите общо 700 опаковки са тяхна собственост. 

#цигари #менте #ГКПП "Дунав мост"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници