Vivo X5 Pro ще включва скенер на ретината, дебютира до края на месеца

Vivo X5 Pro ще включва скенер на ретината, дебютира до края на месеца
A A+ A++ A

За разлика от повечето китайски смартфони, Vivo X5 Pro рядко се оказва в центъра на вниманието. Когато обаче го прави, това е защото поднася нов елемент от интересния си пъзел от функционалности. Създаден от производителя на най-тънкия смартфон в света в момента, X5 Pro разполага с предна камера, която може да обединява изображения в интерполиран автопортрет с резолюция 32MP. Нещо повече, Vivo използват за устройството заоблена метална рамка, завършваща с 2.5D извито стъкло, което придава на X5 Pro отличителен вид.

С чипсет Snapdragon 615 и 3GB RAM, дисплей с диагонал около 6” и относително голяма батерия с капацитет 3200-3500mAh, X5 Pro се очаква да осигурява подобаващо висока производителност. Най-интересната новост в него е системата за сигурност, реализирана чрез скенер на ретината, наличието на който Vivo потвърдиха наскоро. Естествено, X5 Pro не е първият смартфон, който да се доставя с този метод на идентификация - ZTE също имат подобно решение, а Fujitsu работят върху външен модул за сканиране на ириса.

Vivo обаче се стреми да превърне сканирането на ретината в по-добро решение от четците за пръстови отпечатъци и го изтъква като средство за гарантиране на безопасен достъп, постижимо „само с един поглед“. Ще е интересно да видим как тази система, вероятно използваща фронталната камера за анализ на уникалното разположение на кръвоносни съдове в ретината, ще се конкурира с относително незабележимия и надежден четец на пръстови отпечатъци, използван от Apple и актуалните върхови модели на Samsung. Анонсът на Vivo X5 Pro предстои в съвсем близко бъдеще – преди края на този месец.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници