Броят на загиналите в Непал надхвърли 7700

Броят на загиналите в Непал надхвърли 7700
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

По последни данни на непалските власти в опустошителното земетресение са загинали 7736 души, а ранените надвишават 15 900.

Според оценка на щетите най-пострадала е столицата Катманду, където са загинали най-малко 1209 души. В цялата страна са напълно унищожени над 284 хиляди жилища. Почти толкова са и частично разрушените постройки.

Междувременно продължават международните хуманитарни операции. Властите в страната започнаха масова имунизационна кампания срещу дребна шарка, съвместно с Международния комитет на Червения Кръст. Има опасения от епидемия заради влошените хигиенни условия след опустошителното земетресение. На ваксинация подлежат близо половин милион деца. Инициативата е на УНИЦЕФ и Световната здравна организация.

Куба съобщи тази нощ, че ще изпрати 48-членен медицински екип в Непал, който да се включи в хуманитарните усилия. Групата ще включва 22-ма лекари. Куба по традиция изпраща медицински екипи в чужбина след бедствия. Миналата година 256 кубински лекари и медицински сестри отидоха в Западна Африка, за да помогнат за овладяване на най-тежката епидемия от ебола в историята.

#Непал #земетресение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници