Десетилетие от сделката на Lenovo с IBM

Десетилетие от сделката на Lenovo с IBM
A A+ A++ A

Преди броени дни Lenovo отбеляза 10 години от придобиването на потребителския бизнес с компютри на IBM. Това стана на 1 май 2005 година, когато малко хора извън Китай бяха чували името на компанията, а решението на американския гигант да се фокусира върху други по-печеливши начинания изненада мнозина. Десетилетие по-късно Lenovo e най-големия производител на компютри в световен мащаб и с бързи темпове стопява преднината на Samsung и Apple при таблетите и смартфоните, за което помага и придобиването на Motorola Mobility.

Компанията се надява да повтори успеха и при x86 сървърите след като през миналата година закупи съответния бизнес на IBM и това я постави на 3 място в този пазарен сегмент. Време е за малко факти. Преди сделката с IBM през 2005 година Lenovo беше на 9 място по отношение на бизнеса с компютри с пазарен дал от 2,3% и годишни приходи от едва 3 милиарда долара. 10 години по-късно компанията е на първо място с дял от 20% и годишни приходи от 39 милиарда долара. Покупката на PC бизнеса на IBM катализира разширяването и днес Lenovo разчита на 3 основни области – персонални компютри, мобилни устройства и бизнес продукти.

Значимата годишнина ще бъде отбелязана по подобаващ начин на 28 май, когато в Пекин ще се проведе събитието Lenovo Tech World. Това ще е първата стратегическа глобална конференция на компанията, на която ще научим повече подробности за визията за следващите 5 години на Lenovo по отношение на  бъдещите устройства (смартфони, компютри, свързани устройства, носима електроника, сървъри, облачни услуги и др.) и ще видим концептуални проекти от изследователските центрове. Очакваме и премиерите на много нови продукти.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници