70 000 души се събраха на събора на овцевъдите в Лясковец

70 000 души се събраха на събора на овцевъдите в Лясковец
Снимка: veliko-tarnovo.net
A A+ A++ A

Над 70 000 посетители събра втория ден на Националния събор на овцевъдите в България, който се провежда край Петропавловския манасттир до Лясковец.

Гости на събитието са посланици на много европейски държави и известни личности, сред които Ернестина Шинова, Андрей Слабаков, Цветелина Бориславова и други. Народната певица Валя Балканска посрещаше гостите.

Посетителите участваха в редица събития - изложение на овце, певческия конкурс за деца "Заблеяло ми агънце", състезанието по доене на овце, спектакъла "Багатур" и майсторското обезкостяване на агнета. Другите атракциони от програмата бяха шоу с кучета, публично месене на хляб и състезание по теглене на товари с най-големите коне-тежковози. В неделя се очаква атрактивно кулинарно шоу с Ути Бъчваров, Гергьовски курбан и най-големия агнешки кебап, както и конкурс за най-вкусно сирене и кашкавал, аукцион на овце, кочове, агнета и кученца.

Вечерта в първия ден на събора на овцевъдите гостите имаха възможност да се насладят на емблематичното шоу "Звук и светлина" на историческата крепост Царевец. Министърът на земеделието и храните Десислава Танева присъства на официалното откриване на събора. Събитието уважиха още народният представител от ГЕРБ инж. Клавдия Ганчева, кметът на Велико Търново Даниел Панов, колегите му от Лясковец, Елена и Стражица. Уникалният по рода си събор бе открит с изпълнения на калоферски гайдари и кукери от група „Рогача".

Колоритният събор на овцевъдите ще завърши с гала-концерт на победителите от фолклорния конкурс и програма с оркестър "Канарите".

#Лясковец

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници