Путин: Независимо къде хората празнуват Победата, те го правят искрено

Путин: Независимо къде хората празнуват Победата, те го правят искрено
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Грандиозният парад в Русия поповод Деня на Победата е отговорил на очакванията на руския президент Владимир Путин. Макар че редица европейски лидери предпочетоха да не са в Москва за тържествата, руският държавен глава е доволен.

Това стана ясно от думите му в интервю по ТВ канала Русия 1.

"Видяхме много радостни лица на наши граждани. Най-важното е, че ние осъзнаваме това като наш голям, може би най-главният празник в нашия живот", коментира Путин протеклото празнуване на 70-годишнината от победата във Великата отечествена война.

По повод липсата на европейските лидери, Путин коментира, че това не го е разстроило. "Радва ме това, че в света отбелязват деня на победата над нацизма и независимо къде хората правят това, те го правят искрено и това е добре", подчерта той.

Най-главното според него е хората да разберат, че войната с нацизма бе много важна и че победата над хитлеристка Германия е много важена в историята на човечеството.

Близо 85 000 военнослужещи от въоръжените сили на Русия участваха в тържествата по случай 70-ата годишнина от победата във Великата отечествена война заедно с над 2000 единици военна техника.

#Владимир Путин #Русия #парад

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници