Броят на жертвите в Куманово се увеличи

Броят на жертвите в Куманово се увеличи
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Броят на жертвите в Куманово се е увеличил. Късно снощи (9 май) в една от болниците на македонската столица Скопие е почина още един полицай. Той е бил настанен за лечение с тежки наранявания получени по време на сраженията в околностите на град Куманово. С него броя на убитите македонски полицаи достигна 6.

По непотвърдена информация обаче още един униформен е издъхнал. Най-малко още четирима полицаи са били ранени при снощните престрелки в Куманово, предаде македонското електронно издание Плус инфо, като се позовава на неназовани източници от болницата „8-ми септември“ в Скопие. Според издание двама от тях са починали.

Вътрешният министър Гордана Янкулоска тази нощ съобщи, че петима полицаи са били убити, а други 30 ранени при въоръжения сблъсък, който избухна рано сутринта и продължи над 16 часа.

Последната група се предаде снощи около 21:00 часа българско време. Янкулоска отказа да съобщи броя на пострадалите сред нападателите. Тя отказа да уточни и "от коя съседна държава са нахлули на територията на страната". Янкулоска не можа да посочи и броя на жертвите и ранените сред цивилното население.

Според нея "целта на терористичната група е била нападение срещу стратегически държавни институции на Република Македония".

В същото време кметът на македонския град Куманово Зоран Дамяновски съобщи, че положението в града тази сутрин е спокойно.По-рано се появи информация за нови изстрели в района на града.

"Рано тази сутрин, между 6:30 часа и 7:30 часа имаше отделни детонации и изстрели от автоматично оръжие. В момента обаче ситуацията е спокойна и аз лично пътувам към тази част на града, за да се информирам", каза Дамяновски.

#Македония #Куманово #полицай

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници