Расте броят на загиналите полицаи в Куманово, имало и кола-бомба

Расте броят на загиналите полицаи в Куманово, имало и кола-бомба
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Броят на загиналите полицаи в следствие на сблъсъците в Куманово достигна 8 души. Това съобщава ТВ „Сител“, като се позовава на неофициална информация.

Още един от ранените се бори за живота си, някои от пострадалите са в тежко състояние. В болниците, където са настанени те има забрана за посещение на цивилни. Другите пациенти се насочват към други здравни заведения, освен спешните случаи.

В същото македонското електронно издание А1on съобщава, че при вчерашната антитерористична акция в Куманово е била открита и кола-бомба. Тя е била обезвредена. Според неназовани източници от службите за сигурност имало опасения за терористичен акт по време на днешния футболен мач Шкендия-Вардар, или по време на Скопския маратон. Също така неделя е пазарен ден в Куманово.

Друга македонска медия посочва, че въоръжената група е възнамерявала да нападне пет полицейски управления едновременно. Според изданието цел били полицейските управления в Куманово, Заяс, Кичево, Гостивар и Тетово.

В Куманово в момента обстановката все още не е стабилизирана. Намалява се интензитета на престрелките. Според неофициалните информации полицията е успяла да убие най-малко 15 терористи. Вътрешният министър Гордана Янкулоска вчера съобщи, че са арестувани 20 лица от терористичната група.

По непотвърдена информация премиерът на Македония Никола Груевски късно снощи е посетил в болница пострадалите полицаи при престрелките в Куманово, предаде македонското електронно издание Плус инфо. Груевски е бил и министърът на здравеопазването Никола Тодоров. Това е първото публично появяване на Груевски от началото на сблъсъците в Куманово.Той обаче все още не е дал изявление за ситуацията.

#Македония #Куманово #Никола Груевски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници