Борисов: Не нося пари в себе си

Борисов: Не нося пари в себе си
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

За работата, която върша и отговорността, която нося, няма такава заплата, която да ме удовлетвори.  Това заяви премиерът Бойко Борисов в ефира на бТВ в отговор на въпрос каква заплата изкарва. Той посочи, че не носи пари в себе си.

След излъчен репортаж за мизерното съществуване на едно българско семейство, Борисов разказа за оскъдния си живот като дете. "Пържени яйца и картофи - това ядях. Майка ми ме наричаше "картофено момченце". Агнешко ядяхме само за Гергьовден", сподели премиерът и добави, че до 30-ата си годишнина е живял бедно.

Бойко Борисов отговори на множество въпроси, зададени му от народа.

Относно войната по пътищата и трагедията край Дупница, която взе пет човешки живота, той обяви, че трябва да има и непримиримост от самото общество. 

"Ние не можем да изпълним държавата с полиция и с пътни полицаи. Цялото общество трябва да се вдигне и да има непримиримост към тези неща", каза той.

Решението по думите му е в драстични мерки, и когато обществото види, че се кара с висока скорост на определени места, да сигнализира полицията. Той предложи и законодателна промяна.

"Като снимаме с телефона, това да е доказателство, ще говорим с министър Бъчварова да се промени законодателството", каза още Бойко Борисов.

Премиерът сподели, че данъчните са гледали в къщата му и са проверили пътуванията му от 1996 година насам.

Борисов обяви, че е против независимите кметове. Той заяви, че на местните избори ГЕРБ навсякъде ще издига свои кандидатури.

"Понеже предстоят местни избори хората трябва да разберат, че независимият кмет е човек, който не зависи от никого. Аз съм против независимите кметове, защото политическите партии чрез общинските съветници, които са политически излъчени трябва да носят отговорност за това, което се прави", заяви Борисов. 

Той обаче бе категоричен, че би махал градоначалници, които са опровергали общественото доверие.

"Например, кметът на Ботевград никога няма да бъде кандидат за кмет на ГЕРБ. Никога не бих застанал зад кмета на Пазарджик, на Хасково, които видяхме как живеят", добави още той.

 

#Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници