В сектор "Сигурност" пак зреят протести

В сектор "Сигурност" пак зреят протести
A A+ A++ A

След преговори с вътрешния министър късно в понеделник най-големият синдикат на служителите на МВР се оттегли да обсъди протестни действия. Съгласие не е постигнато - нито за тригодишен буфер преди въвеждането на новите условия за пенсиониране, нито за минимална възраст 52 години и 10 месеца. 

Пенсионната реформа в сектор "Сигурност"ще бъде тема на синдикална среща в Пловдив в края на седмицата. Там охранителите от затворите ще вземат решение и за предстоящи протести.

Надзирателите са против намеренията на Министерството на правосъдието да направи съкращения в дирекцията "Изпълнение на наказанията". Работещите в затворите са на обратно мнение: вместо уволнения има необходимост от увеличение на щата.

Очаква се евентуалните протестни действия на надзирателите да бъдат подкрепени и от служителите на Главна дирекция "Съдебна охрана". Охранителите на съдебната власт били против идеите на правосъдния министър Христо Иванов за сливането на ГДО с ГДИН в обща изпълнителна агенция "Изпълнение на наказанията и охрана на съдебната власт".

#надзиратели #протести #пенсиониране

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници