Meizu MX4 вече се предлага и в Ubuntu Edition

Meizu MX4 вече се предлага и в Ubuntu Edition
A A+ A++ A

През по-голямата част от последната година потребителите на еталонния тест AnTuTu, тестващи възможностите на своите Android телефони, наблюдаваха как списъкът се оглавява от Meizu MX4. Сега, след двегодишно партньорство с Canonical, стана достъпна и версия на флагманския телефон на китайската фирма, използваща операционната система Ubuntu Touch, която беше представена на световния мобилен конгрес в Барселона тази година. Напомняме за позабравилите какво представлява платформата – тя залага на т.нар. Scopes – мини-версии на приложения, които се разполагат в обща лента. От тази лента можете да видите цялата актуална информация, без да се налага да я търсите в отделните инсталирани програми.

Ubuntu Touch не се нуждае от бутони под екрана: цялото управление се извършва чрез жестове. Плъзване отгоре надолу отваря панел с нотификации и настройки, отдолу на горе – менюто на текущото приложение, отляво на дясно – списък с всички приложения, а отдясно на ляво – списък с отворените програми. Инсталирането на софтуер става от Ubuntu Store. Тъй като поне теоретично Ubuntu Touch е базиран на пълноценен Linux, възможно е на смартфона да се стартират всякакви приложения за тази ОС, включително и Steam и модула за работа с Windows софтуер – Wine. Доколко обаче това ще работи на практика в MX4 Ubuntu Edition, тепърва предстои да разберем.

Спецификациите на Meizu MX4 Ubuntu Edition са идентични с "класическия" MX4, като включват 5.36-инчов екран с резолюция 1152 x 1920 (пикселна гъстота 418ppi). Чипсетът е MediaTek MT6595 с осемядрен процесор с тактова честота 2.2GHz и графичен чип PowerVR G6200MP4. Налице са 2GB RAM и 16GB вградена памет (но не е предвиден microSD слот, няма и версии 32/64GB). Основната камера е 20.7-мегапикселова, добавена е и 2MP предна камера за селфита. Батерията е с капацитет 3100mAh. Meizu MX4 Ubuntu Edition ще е достъпен само в бяла и златна версия, като цената му е 290 долара. Телефонът вече се продава в сайта на Meizu.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници