Открити приемни ще консултират туристите по курортите

Открити приемни ще консултират туристите по курортите
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Приемни на открито през летния туристически сезон открива Комисията за защита на потребителите. Приемните започват да работят от началото на юни във Варна, Бургас и някои от големите курорти по българското Черноморие.

В откритите приемни туристите ще могат да получат информационни материали и консултации, а също и да подадат сигнал или жалба при евентуални проблеми по време на почивката си.

През лятото ще бъдат извършвани масирани проверки в туристическите обекти, аквапарковете и атракционите по цялото Черноморие. Инспекторите ще следят категоризирани ли са хотелите и заведенията, както и отговарят ли предоставяните от тях услуги на дадената им категория.

2421 инспекции по Закона за туризма е извършила КЗП от началото на годината до края на април. За констатираните нарушения са съставени 217 акта.

Най-често срещаните несъответствия са предоставяне на туристически услуги в обект, който не отговаря на изискванията за определената му категория, липса на видно място на категорийната символика за вида и категорията на обекта и несъответствие на надписите за вида, наименованието и категорията на туристическите обекти с посочените в удостоверението. 

#туристи #Комисията за защита на потребителите

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници