"М-Тел" иска да осигури достъп до интернет и в отдалечените региони на страната

"М-Тел" иска да осигури достъп до интернет и в отдалечените региони на страната
A A+ A++ A

По време на откриването на Виенските икономически дискусии, организирани от Виенския икономически форум и Българската търговско-промишлена палата, под патронажа на министър-председателя Бойко Борисов, изпълнителният директор на "М-Тел" Андреас Майерхофер заяви, че компанията ще промени инвестиционната си програма така, че тя да обхване и по-отдалечените региони на страната, а не само големите населени места. Според него осигуряването на достъп до интернет, и особено до високоскоростен интернет, е базова предпоставка за регионалното развитие на България и "М-Тел" работи в сътрудничество с общините за осъществяването на тази цел.

Като представител на един от най-големите инвеститори в страната, Майерхофер подчертава и нуждата от опростяване на административните процедури и преодоляване на бюрокрацията в процеса по даване на разрешения. Смята и че либерализацията в телеком сектора е сложен процес, тъй като, от една страна, се наблюдава изключително строга регулация на силно конкурентния мобилен пазар, а от друга - слаба регулация на монополизирания фиксиран пазар. Според Андреас Майерхофер този дисбаланс трябва да бъде преодолян възможно най-скоро, за да има нови инвестиции във фиксираната инфраструктура.

На първата сесия от Виенските икономически дискусии на тема "Либерализация на регионалните пазари" Андреас Майерхофер подчерта значението на телеком индустрията за България и като доказателство посочи, че именно тя осигурява 6% от брутния вътрешен продукт, нещо, което в много други страни е недостижимо. От придобиването на "М-Тел" от Телеком Аустрия Груп досега инвестициите, вложени в България, надминават 700 млн. евро.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино