Патент на Apple за мултисензорен стилус насърчава слуховете за 'iPad Pro'

Патент на Apple за мултисензорен стилус насърчава слуховете за 'iPad Pro'
A A+ A++ A

Слуховете за така наречения iPad Pro се носят от безкрай време, като скорошна непотвърдена информация твърдеше), че той може да включва голям дисплей със сапфирено стъкло, NFC, Force Touch и други екстри. Сега нов патент, забелязан от AppleInsider, разкрива, че компанията работи върху "Expanded Function Touch Sensor Implement," което с прости думи означава стилус.

Публикуван миналата седмица от американското патентно ведомство, патент US20150138128 описва устройство, наподобяващо стилус, включващо многобройни сензори, по-добре имитиращи естественото взаимодействие на човешкия пръст. Apple твърдят, че когато пръст (или друга част от тялото) докосва капацитивен дисплей, тя "мачка" повърхността му, манипулирайки въвежданите данни по начин, който сегашните стилуси и писалки не могат да възпроизведат. Включвайки няколко различни сензора, способни да разпознават променливи като ъгъл и разстояние, устройството би могло да надмине досегашните възможности на тези аксесоари и дори потенциално да въведе 3D функционалност.

Патентът споменава "грип сензор", регистриращ силата на стискане на устройството, както и сензор за натиск, който очевидно е свързан с Force Touch слуховете, за които вече споменахме. В документа става дума и за "отчитане на усилието" - метод за регистриране на количеството сила, прилагана върху инструмента от потребителя. Според патентната документация писалката на Apple би могла да включва един или повече хардуерни бутони.

Стив Джобс бе прочут с омразата си към писалките, но този патент, както и някои по-ранни, свързани с наподобяващи стилус периферни устройства, показват, че Apple поне обмислят идеята за такова приспособление. Естествено, възможно е, подобно на много други патенти, и този да не види бял свят, но предвид постоянните предположения за iPad Pro, има известни поводи да се надяваме тази новопубликувана идея да бъде приложена на практика.

Източник 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници