Летящ старт за Сесил Каратанчева на "Ролан Гарос"

Летящ старт за Сесил Каратанчева на "Ролан Гарос"
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Родната тенисистка Сесил Каратанчева започна турнира "Ролан Гарос" с впечатляващ успех. Състезаващата се отново за България тенисистка победи с 2:0 сета бившата №1 в света - сръбкинята Йелена Янкович в мач от първи кръг на напреварата в Париж.

В началото на първия сет двете си размениха по два пробива, за да се стигне до 3:3. Сесил печели безпроблемно подаването си, след като Янкович допусна серия от непредизвикани грешки и отново допусна да бъде пробита, което в последствие и коства и сета – 6:3 за Каратанчева.

Сесил наложи надмощието си в началото на втората част. Тя набързо поведе с 4:0, докато Янкович непрекъснато водеше диалог с хора от нейния щаб, за което получи и официална забележка от съдията на стола. След напътствията от трибуните поставената под №25 в схемата подобри играта си и върна един пробив, но не успя да направи нищо запомнящо се и отстъпи във втория сет с 4:6.

Това е четвърта поредна победа за Каратанчева в Париж, тъй като тя започна надпреварата от първи кръг на квалификациите.

#Сесил Каратанчева #Ролан Гарос #Париж

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници