Адвокат: Йордан Динов не е хазартен бос

Адвокат: Йордан Динов не е хазартен бос
Делата срещу Йордан Динов са свързани с наказателни постановления на НАП, обясни адвокатът на убития в сряда в София благоевградски бизнесмен. Снимка: „Струма“
A A+ A++ A

Делата срещу Йордан Динов са свързани с наказателни постановления на НАП, обясни адвокатът на убития в сряда в София благоевградски бизнесмен.

По думите на юриста съдебните спорове не са за неплатени данъци, а за това какви данъци трябва да се плащат.

„Динов е изключително възпитан човек, никого не е засегнал“, подчерта адвокат Илко Стоянов пред bTV. Той определи като дезинформация съобщенията, че клиентът му е хазартен бос.

Водещото в ситуацията е мотивът за убийството, смята адвокатът и добави: „Кой има интерес – въпросът е много логичен и би трябвало да си го зададе всеки, който разследва случая“.

Стоянов каза още, че Динов не се е чувствал застрашен по никакъв начин, не се е крил, не е имал охрана. По думите му бизнесменът не е получавал конкретни заплахи и закани.

40-годишният собственик на верига от букмейкърски бюра беше застрелян в сряда сутринта в центъра на София.

Йордан Динов бил в столицата във връзка с дело, заведено срещу фирмата му от НАП и Комисията по хазарта.

Той е управител на веригата за онлайн залагания „Скай Спорт - 365-България“, които са под шапката на австрийската компания „Планет уин 365“.

Заедно с 29-годишната Соня Букева, Динов е съсобственик на букмейкърската къща, която изгражда мрежа от пунктове за залагания в цялата страна.

Според съдебната регистрация обаче хазартът не е в предмета на дейност на фирмата, а букмейкърските пунктове са представени като „центрове за обслужване на клиенти“.

#адвокат #убийство #ДЕЛА #НАП #Йордан Динов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници