Пожар избухна в депо за отпадъци в Пловдив

Пожар избухна в депо за отпадъци в Пловдив
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Пожар пламна на депо за отпадъци край Пловдив. Огънят бушува цяла нощ. Пожарът е възникнал късно снощи (3 юни) и огнеборците се опитват да го ограничат. В момента на място има няколко пожарни автомобила,  но все още има тлеещи участъци.

Сигналът за пожара подават преминаващи шофьори по магистрала „Тракия”, които виждат пламъците. В сутрешните часове острата задушлива миризма се разнася над селата Шишманци, Белозем и Болярино.

По-рано днес стана ясно, че няма превишаване на нормите за вредни емисии във въздуха край Шишманци и Болярино. Това сочат данните от замерванията на мобилната станция на Регионална лаборатория – Пловдив към Изпълнителната агенция по околна среда, направени към 10 и 11 часа днес на мястото на пожара, съобщиха от МОСВ.

След сигнал, получен тази сутрин в 8 часа в РИОСВ – Пловдив, експерти и мобилна станция се отправят към Шишманци. На място установяват, че е горяла площ с около 10 метра височина на ската и 100 метра дължина на клетка 1 за депонирани отпадъци от инсталацията за сепариране в непосредствена близост до Завода за рециклиране на отпадъци.

В потушаване на пожара са се включили аварийна група от завода и два противопожарни автомобила.

Към 10:30 часа пожарът е напълно овладян, няма пламък, има бял пушек, вследствие на гасенето. Системата за оросяване на клетката в завода, както и сепариращата инсталация не са засегнати от пожара.

Мобилният екип остава на място и ще продължи да следи състоянието на въздуха в района през целия ден.

#пожар #отпадъци #Шишманци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници