Власт, която зависи от ДПС, не е ценност - убеден е Кънев

Власт, която зависи от ДПС, не е ценност - убеден е Кънев
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Власт, която зависи от ДПС, не е ценност, а властта сама по себе си също не е ценност. Това мнение изрази лидерът на Реформаторите Радан Кънев в сутрешния блок на БНТ във вторник. Той абсолютно отхвърли твърдението на премиера Бойко Борисов от понеделник, че Реформаторският блок, Патриотичният фронт и АБВ трябва да са благодарни на ДПС, че са на власт.

Офертата на ГЕРБ била кабинет на малцинството, подкрепяно от всички партии, включително и от ДПС. РБ обаче били категорично против. Натиснаха ни три пъти и три пъти отказахме, призна Радан Кънев. Жозеф Дол също оказал натиск върху РБ да подкрепят кабинет на малцинството на ГЕРБ.

Коалицията е трудна, но мисля, че е стабилна, според Радан Кънев. ДПС се опитва да разруши коалицията.

Да не се правят резки промени, настоя той по повод предложението на Георги Кадиев да се разреши агитация на майчин език. Не трябва да се допуска изборите да отлагат реформите, според него. Има партии в мнозинството, които бягат по тъча, коментира още Радан Кънев.

Що се отнася до референдума, Кънев обясни, че мажоритарният елемент не е в полза на малките партии, но пък нямало абонирани партии да са големи. За България е добра пропорционалната система с много нисък дори нулев праг за преференция, смята тъмносиният лидер.

#Радан Кънев #реформаторски блок #ДПС #ГЕРБ #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници