Кръглият часовник на Samsung ще включва NFC за мобилни разплащания

Кръглият часовник на Samsung ще включва NFC за мобилни разплащания
A A+ A++ A

Корейски медии съобщиха в понеделник, че Samsung възнамерява да лансира следващия си смарт часовник през втората половина на тази година. Източникът допълва, че часовникът, който носи кодовото име Orbis и вероятно ще се продава под названието Gear A, ще включва поддръжка за технологията NFC, която ще позволи часовникът да се използва за нуждите на мобилните разплащания. Напомняме, че през март Samsung представиха услугата си Samsung Pay, като тя се очаква да стартира с "избрани партньори" през следващите месеци.

Предложението на Samsung ще конкурира пряко Apple Watch, също разчитащ на NFC за мобилни разплащания. Условията на Apple Pay обаче отреждат на компанията отчисления от 0.15% от всяка транзакция. Сумата не изглежда голяма, но при огромен брой извършвани транзакции с Apple Pay би могла да донесе на Apple доста солидни приходи.

Google, които представиха своята разработка Android Pay на Google I/O, възприемат коренно различен подход, и според Wall Street Journal няма да вземат отчисления за транзакциите от банките, заради нови правила, стандартизиращи сигурността на картите за разплащания. Сега банките се надяват да предоговорят с Apple условията на Apple Pay, подписани преди въвеждането на новите регулации. Това по никакъв начин не означава, че Google няма да печелят пари от Android Pay. Анализатори твърдят, че всеки потребител на услугата ще носи до 300 долара на Google чрез разнообразни рекламни и маркетингови програми.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници