Японско мобилно устройство за домашни любимци следи поведението им

Японско мобилно устройство за домашни любимци следи поведението им
A A+ A++ A

Японска компания, наречена Anicall, оповести, че е разработила мобилно устройство за носене от кучета (или котки, стига те да са с каишка). Наречено Shiraseru Am, което означава “известявам” (или “информирам”) на японски, това устройство ще следи данните за поведението на домашния любимец. Shiraseru Am ще регистрира какво прави кучето, когато не сте наблизо, като може да класифицира до 20 различни типа поведение. Устройството се свързва с приложение на Anicall в смартфона чрез Bluetooth. Компанията твърди, че е обобщила достъпни данни от много източници, за да осигури подобаващо тълкуване на поведението на домашното животно.

Ползата от такова устройство, освен чистия статистически анализ, е доста практична – животните променят поведението си, когато не се чувстват добре или когато са разгонени. Поради това анализът на подобни носени от тях устройства вече се извършва в Япония от Fujitsu и Microsoft. За тези, които ценят високо домашния си любимец, възможността да бъде забелязан потенциален сериозен здравословен проблем на ранен етап чрез Shiraseru Am ще е изключително полезна.

Anicall вече приемат предварителни поръчки за Shiraseru Am на японски сайт за колективно финансиране, наречен Makuake. Обявената от тях цел е да наберат 500 000 йени (4100 долара) през следващите няколко месеца. Първите "екстри" за включилите се във финансирането започват още от 5000 йени (40 долара). Засега мобилният аксесоар и свързаното с него приложение са ориентирани само към японския пазар, но компанията обмисля да стъпи и на други пазари в развитите страни, стига да установи интерес за подобен продукт там.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници