Плевнелиев: Малките предприятия са големите в българската икономика

Плевнелиев: Малките предприятия са големите в българската икономика
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Малките предприятия са големите в българската икономика. Това заяви президентът Росен Плевнелиев, , който връчи награда в конкурса "Големите малки". Той уточни, че именно малките предприятия създават над 70% от работните места.

"Те са тези, които отварят перспектива в регионите на България, и са тези, които слагат сърцето си зад всичко, което правят. Дойдох с думи за благодарност и към големите, които ще помогнат на малките да пораснат и да станат все по-силни и по-добри. Една икономика е силна само тогава, когато има своя баланс, а малките са в основата на нея", каза държавният глава, цитиран от БГНЕС.

Държавният глава призова за подкрепа на всяка добра идея по пътя на малките така, че те да успеят.

"Нека правим повече икономика и говорим за повече икономика. Нека си даваме сметка, че именно тя създава перспектива за българите. Нека подкрепим електронното правителство, защото истината е,че малките предприятия нямат пари за скъпоструващи адвокати, които да се разхождат по общините и министерствата, за да осигуряват лицензи", заяви Плевнелиев.

Според него е нужна повече подкрепа на достойното, според него, управление на еврофондовете. Плевнелиев уточни, че в стария, изтичащ вече програмен период българската държава е реализирала проекти за над 10 000 малки и средни предприятия само по плана "Джереми".

"Когато вече изпълняваме успешно десетки хиляди проекти - държавни, средни и малки фирми заедно, значи можем и много повече и трябва да бъдем по-амбициозни", смята президентът.

Вицепремиерът Томислав Дончев, който също връчи награди, посочи, че понякога е по-важно колко бърз и умен си, а не колко си голям.

"Малкият може да расте, а големият трябва да внимава да не стане по-малък. Малките и средните предприятия са гръбнакът на всяка работеща икономика", добави Дончев.

#малки предприятия #Росен Плевнелиев #работни места

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници