От 4300 души в Игнатиево, само 9 получават помощи, съобщи Калфин

От 4300 души в Игнатиево, само 9 получават помощи, съобщи Калфин
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"В цялото Игнатиево, което е селище от 4300 души, само 9 души получават социални помощи. Не е възможно палатите на джебчийките да са издигнати с помощи", уверен е социалният министър Ивайло Калфин. По думите му, работа на НАП е да разследва несъответствието между доходите и имуществото.

В сутрешния блок на Нова телевизия в петък Калфин съобщи още, че се взимат мерки за злоупотреба с детски надбавки. 

Що се отнася до конфликта в Гърмен, вицепремиерът е убеден, че причината е бедността. "Борбата с бедността е страшно важна, тя е подценена години наред. Въпросът започва с образованието. Борбата с бедността не се случва със социални помощи", добави още Калфин.

"Правим промени за нови работни места, в земеделието също. Основното решение е икономиката и работните места. В ромските общности програмите за безработица са едни от най-ефективните", заяви социалният министър.

Той е на мнение, че младите не са доволни от предлаганото за заплащане при платения стаж, който предлагат програмите в Бюрата по труда. 

По отношение на протеста на полицаите, Калфин заяви, че голяма част от исканията им са приети, но няма как според него служителите на реда да се пенсионират на 50 години, при положение, че сега се пенсионират на 52. 

За пенсионната реформа министърът съобщи, че всяка година пенсиите ще растат до 40%. "Към момента има 1,8 млрд. лева от субсидията за пенсионната система, от тях с този пакет от мерки, които предлагаме, остава 1 млрд. от субсидията. Той може да отиде за повишаване на съществуващите пенсии", категоричен бе Калфин.

#Игнатиево #Ивайло Калфин #Гърмен #полицаи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници