Android 5.1 за Oxygen OS се отлага до дебюта на OnePlus 2

Android 5.1 за Oxygen OS се отлага до дебюта на OnePlus 2
A A+ A++ A

След като OnePlus официално намали за постоянно цената на One с 50 долара и предложи пакет с Dropbox Pro, сега компанията описа плановете си за ъпдейта на модела до Android 5.1. Въпреки че софтуерът CyanogenMod 12.1, базиран на Android 5.1, скоро ще започне да се разпространява до потребителите по цял свят, ъпдейтът до Android 5.1 за Oxygen OS ще стане достъпен едва след официалния дебют на OnePlus Two.

След лансирането на OnePlus One, който беше първият смартфон с Cyanogen OS, отношенията между Cyanogen и OnePlus стигнаха до точката на замръзване и двете фирми прекратиха сътрудничеството си. За да компенсират липсата на Cyanogen, OnePlus се заеха с разработката на Oxygen OS, фирмената им модификация на Android, която дебютира през април. Сега според представители на фирмата акцентът е изцяло върху създаване на по-добра версия на Oxygen OS за предстоящия втори техен смартфон и усилията на всички разработчици са пренасочени встрани от Android 5.1 ъпдейта, поне до дебюта на OnePlus 2. Все пак компанията изрично потвърди, че ще разпространи нова корекция за проблемите със сензорния екран, за които съобщават някои потребители.

Съдейки по изявленията в миналото на изпълнителния директор на OnePlus Карл Пей, OnePlus 2 ще се появи през третото тримесечие на 2015 г., тоест някъде по това време се очаква и обновлението на Oxygen OS до Android 5.1. Важно е да се уточни, че Android 5.1 не предлага особено големи подобрения спрямо 5.0 Lollipop, като съдържа основно поправки на бъгове и подобрена производителност за Nexus устройства. Междувременно, притежателите на OnePlus One с Cyanogen OS в близко бъдеще ще получат обновление до CM 12.1 - който интегрира Android 5.1. Ъпдейтът в момента е в процес на тестове и очаква сертификация от Google.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници