Kaspersky: Windows Phone е по-безопасна платформа от iOS и Android

Kaspersky: Windows Phone е по-безопасна платформа от iOS и Android
A A+ A++ A

Изпълнителният директор на Kaspersky, Евгений Касперски, заяви по време на конференция в Австралия, че Windows Phone е по-безопасна платформа от iOS и Android. Въпреки че по негови думи най-опасните сценарии са с iPhone, те са и по-малко вероятни заради затворената екосистема на iOS. "Престъпниците се интересуват изключително много от iOS и има много уязвимости," отбелязва експертът по сигурност.

Той изтъква още, че ако се случи най-лошото и милиони екземпляри от iPhone бъдат заразени, няма да има външно антивирусно решение, което да преодолее този проблем, защото разработчиците нямат достатъчно права, за да създадат такова. Според Касперски, докато Android е толкова опасен, колкото и iOS, с "милиони брутални атаки," Windows Phone "досега е много чист." Пояснява, че с 97% от мобилните потребители, извършващи някакви действия, разкриващи пароли, от рода на мобилно банкиране, секторът е особена мишена на престъпниците, търсещи уязвимости.

Касперски смята, че има лесен начин да бъде предпазено всяко мобилно устройство от хакери и престъпници, независимо от използваната платформа, макар то да е относително непрактично в сегашната свързана епоха –  "Знаете как да защитите компютрите и устройствата си – изключете ги от интернет!". Вероятно уместен призив от страна на шеф на компанията за сигурност, който отказва да си вземе смартфон – и разчита на стар телефон с разширени възможности Sony Ericsson за мобилната си комуникация.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници