Равносметката след протеста в кв. "Орландовци" - петима пострадали, сред които и дете

Равносметката след протеста в кв. "Орландовци" - петима пострадали, сред които и дете
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Равносметката след размириците в столичния кв. „Орландовци“ е петима пострадали. Сред тях има и дете. Те обаче са леко ранени и не са откарани в болница, уточняват от полицията.

Вчера (14 юни) в квартала имаше протест на местни жители след сбиване между българи и роми отпреди ден.

Към 22:00 ч. полицаи и части от жандармерията са блокирали около 200-250 човека на площада в квартала и не са им позволили да се придвижват. Цялото ръководство на МВР е било на мястото, чували са се призиви хората да се разотидат и да дойдат отново пред читалището в понеделник в 19:00 ч.


С викове "Българи - юнаци!" местните жители са протестирали срещу поведението на жителите на двете цигански махали в района.

Тежки инциденти не е имало.

Стана ясно, че полицията ще остане в квартал „Орландовци” поне още няколко дни, съобщава bTV. Жандармерия продължава да пази всички входове към махалата след вчерашните сблъсъци.

До протеста се достигна след като избухна масов бой между българи и роми в събота (13 юни). При спречкването, станало заради силна музика, бяха ранени шестима души. Един от тях остава в болница със счупени ребра и пробит бял дроб. Двама братя – на 19 и на 23 години, са арестувани за побоя. Полицията още търси кои са другите участници в мелето. Случаят ще отиде в прокуратурата.



#Орландовци #протест #сбиване #роми

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино