ONE DESIGN WEEK обещава да преобрази Пловдив с впечатляващ 3D мапинг

ONE DESIGN WEEK обещава да преобрази Пловдив с впечатляващ 3D мапинг
A A+ A++ A

В края на тази седмица стартира тазгодишното издание на фестивала ONE DESIGN WEEK, чийто домакин отново ще бъде Пловдив. Както обикновено, очакваме изобилие от интересни семинари, изложби, партита и всякакви други интересни инициативи, но в програмата вниманието ни грабна проектът Cnnctr (чете се “Конектор”). Организаторите обещават, че това е най-мащабният интерактивен 3D мапинг, правен в България, който ще се прави всяка вечер от 21:30 часа между 19 и 28 юни върху фасадата на бившия Партиен  дом (пл. „Централен” 1).

Идеята е на ONE DESIGN WEEK, а изпълнението е дело на артистите от групата МЕЛФОРМАТОР – Петко Танчев стои зад визуалната част, музиката е дело на Атанас Динчев, а разработката на мобилните приложения е на Богдан Ковачев. По-специалното е интерактивната част, която позволява на зрителите да участват чрез смартфон или таблет и специалното приложение за iOS и Android. Проектът залага на Derivative Touch Designer за визуалната част, на Ableton Live за саундтрака на инсталацията и на плъгина Max For Live, който прави връзката между визията и музиката.

Организаторите посочват, че концепцията е вдъхновена от дигиталните взаимоотношения между хората, а ако потребителят се впише в приложението с Facebook профила си, ще допринесе за изграждането на генеративна скулптура, базирана на социалните връзки между всички ползватели на приложението. Въпросната скулптура, която визуализира информацията за взаимоотношенията между участниците, ще бъде завършена и представена след края на фестивала.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино