Потребители на LG G4 се оплакват от проблеми със сензорния екран

Потребители на LG G4 се оплакват от проблеми със сензорния екран
A A+ A++ A

По всичко изглежда, че поне част от притежателите на LG G4 се сблъскват с проблем със сензорния екран на смартфона, който реагира бавно и не регистрира бързи натискания или плъзвания. Потребители се оплакват във форума на XDA-Developers, че това пречи на телефона да използва пълноценно функциите Knock On (отключване и заключване на телефона с двукратно докосване на екрана) и Knock Code (отключване на телефона с поредица от докосвания на определени места).

XDA са направили проучване сред 194 притежатели на LG G4 и 40.21% от запитаните твърдят, че нямат проблеми със сензорния екран на устройството. Това поне на теория означава, че близо 60% от анкетираните са имали някакъв проблем с дисплея (над 27% от оплакващите се от проблем казват, че се сблъскват с него и без протектор на екрана). Има начин да проверите доколко отзивчив е екранът на вашия екземпляр на LG G4 – използвайте клавиатурата за набиране на кода 277634#*# за достъп до сервизното меню. После отидете на Device Test -> Service Menu –> Manual Test -> Touch Draw Test –> Manual.

Докосвайте, натискайте, почуквайте и плъзгайте по екрана и следете за пропусната регистрация на допир (например след докосване не се появява червен знак). Така можете да прецените сами дали вашият LG G4 е засегнат и в каква степен. Все още няма яснота защо този проблем възниква само при някои потребители – възможно е той да е чисто софтуерен и да може да бъде отстранен с ъпдейт. За момента липсва официално изявление от LG по този въпрос.

Източник: XDA-Developers, Android Authority 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино