Жена опита да пренесе хероин за над 5 млн. лв. през границата

Жена опита да пренесе хероин за над 5 млн. лв. през границата
снимка: prb.bg
A A+ A++ A

50-годишна жена e задържана за контрабанда на близо 60 килограма хероин за над 5 милиона лева, съобщиха от прокуратурата.

На 12 юни на ГКПП "Капитан Андреево" при извършена митническа проверка на пътнически автобус са отрити 5 раници, съдържащи 146 броя пакети с прахообразно вещество. При извършения наркополеви тест е установено, че веществото е хероин. Пакетите са били пренесени от Йорданка Христовска, пътувала с автобуса от Истанбул към България.

На 50-годишната жена е повдигнато обвинение за контрабанда на хероин в особено големи размери - 59,636 кг. Стойността на наркотика е 5 367 240 лева. 

Христовска е задържана от прокурора до 72 часа. Предстои днес Окръжният съд в Хасково да разгледа искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража".

В хода на разследването са събрани доказателства и за още две лица, съпричастни към извършване на престъплението. Те са задържани и се конвоират към Окръжна прокуратура - Хасково, където ще им бъде повдигнато обвинение. 

#Капитан Андреево #хероин #граница

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници