Nexus смартфонът на Huawei получи потвърждение от служител на компанията

Nexus смартфонът на Huawei получи потвърждение от служител на компанията
A A+ A++ A

През последните няколко месеца се говори доста за евентуално партньорство на Google и Huawei по съвместен фаблет Nexus, който ще стане достъпен преди края на годината. Сега служител на британското поделение на Huawei анонимно е потвърдил тези слухове. Според IBTimes, Nexus смартфонът от Huawei наистина ще бъде на пазара преди Нова година. За жалост неназованият служител на Huawei не разкрива никакви други подробности, освен че такъв смартфон наистина съществува и ще бъде пуснат в продажба.

Досегашната непотвърдена информация за подготвяния от Huawei Nexus с кодово име Angler твърди, че той ще разполага с 5.7-инчов дисплей с резолюция 1440 х 2560 пиксела (Quad HD) и чипсет Qualcomm Snapdragon 810. Счита се, че Nexus моделът е важен за Huawei от гледна точка на амбициите им да пробият на американския пазар, където фирмата още не е особено утвърден бранд.

Припомняме накратко, че според слуховете Google ще пуснат тази година два смартфона Nexus, като освен устройството на Huawei се твърди, че LG ще лансират третия си Nexus модел след Nexus 4 и Nexus 5. Ако информацията за това се окаже истина, произведеният от LG Nexus ще е с по-малък размер и ще включва 5.2-инчов дисплей и чипсет Snapdragon 808. За момента обаче липсват каквито и да е конкретни данни, подкрепящи тези твърдения от рода на изтекли резултати от еталонни тестове, снимки или регистрирани търговски марки.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино