Путин: С Русия не се разговаря с ултиматуми

Путин: С Русия не се разговаря с ултиматуми
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

С Русия не трябва да се разговаря с ултиматуми, а САЩ трябва да позволят на Русия сама да определя своите потребности и интереси. Това заяви руският президент Владимир Путин в речта си на Международния икономически форум в Санкт Петербург, предаде РИА Новости.

По думите на държавния глава, САЩ се опитват да определят какво е нужно на Русия, като се намесват във вътрешнополитически процеси, включително чрез финансиране на неправителствения сектор, налагайки решения в сферата на международната сигурност.

"Позволете ни сами да определяме нашите интереси и нашите потребности, изхождайки от нашата собствена история, от нашата култура. С нас не трябва да се разговаря на езика на ултиматумите", каза Путин.

Той припомни обсъждането на положението в Ирак преди изпращането на международни сили там. "Който не е с нас - той е против нас", обобщи той модела, по който САЩ са водили дискусията. "Това не е диалог, а ултиматум" и не е начин да се разговаря с нас, предупреди руският президент, цитиран от ТАСС.

Според него именно действията на САЩ водят към нова Студена война. "Към Студенавойна водят не локалните конфликти, а глобалните решения, като например едностранното излизане на САЩ от Договора за противоракетна отбрана", каза Путин в отговор на друг въпрос, зададен му в дискусията. "Това наистина е крачка, която ни тласка към нов кръг от надпреварата във въоръжаването, защото той променя глобалната система за сигурност", подчерта той.

#Владимир Путин #Русия #ултиматум #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино