Първият Android-базиран модел на BlackBerry може да дебютира още през август

Първият Android-базиран модел на BlackBerry може да дебютира още през август
A A+ A++ A

Количеството непотвърдени слухове за плановете на BlackBerry да лансират смартфони, които използват Android вместо тяхната фирмена ОС, напоследък достига рекордни нива. Както наскоро ви съобщихме, един от тези смартфони, с кодово име BlackBerry Venice, се очаква да дебютира през ноември, като за него се твърди, че ще разполага със спецификации от висок клас като 5.4-инчов извит Quad HD дисплей и шестядрен процесор Snapdragon 808. Това обаче може и да не е първият Android продукт на BlackBerry.

Според N4BB.com, далеч не е гарантирано, че Venice ще използва Android, а BlackBerry биха могли да пуснат на пазара Android смартфон още по-скоро – през август. С евентуално кодово название BlackBerry Prague, устройството няма да е от толкова висок клас, а ще е относително евтин смартфон с форма, напомняща представения миналата година BlackBerry Z3, ориентиран към развиващите се пазари. Естествено, тези слухове си остават непотвърдени от представители на канадската компания, така че реално не можем да бъдем уверени в нищо.

Все още е неясно как би изглеждала Android ОС върху BlackBerry. Има логика компанията да проектира наподобяващ BB10 интерфейс за Android, за да му придаде по-добра интеграция в портфолиото си от устройства, но дали такъв интерфейс наистина се разработва, ще разберем едва с появата на първото устройство с мобилна ОС на Google.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино