Бащата на ранените близнаци в "Дружба": 4 души с палки ни нападнаха без нищо

Бащата на ранените близнаци в "Дружба":  4 души с палки ни нападнаха без нищо
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Двете момчета и баща им, които бяха пребити в столичния квартал „Дружба”, не са провокирали с нищо нападението. Това стана ясно от думите на бащата, който разказа какво е станало преди линейката да го откара в болница.

Ромското семейство слизало от автобуса, когато били нападнати на спирката. 

„Те ни нападнаха, без да им направим нищо. Без да ги ударим или да ги обидим. С палки бяха, 4 души. Моите близнаци са ударени. Сега в „Пирогов” със сцепени глави, шити, надути целите”, каза бащата, цитиран от БНТ.

Пострадалите живеят наблизо в блок, населен предимно с роми. При новината за нападението всички техни съседи се събраха на булеварда. Те недоволстваха, че полицията не е догонила автобуса с нападателите.

Повечето роми са категорични, че някой умишлено създава това напрежение, защото, по думите, им така ставало винаги преди избори.

„Това е пропаганда, ще ви кажа. Това е агитация. Това самото правителство, наближават изборите и искат да направят преврат между нас. За какво да бъде това нещо?”, попита един от тях. Ромите от квартал „Дружба” са категорични, че някой плаща за това напрежение. 

#бой #Дружба #роми

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници