Франция блокирана заради протести на такситата

Франция блокирана заради протести на такситата
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Франция осъмна блокирана заради хиляди разгневени таксиметрови шофьори. Те започнаха да се събират на различни места в страната в знак на протест. Недоволството им е срещу „дивата конкуренция“ на услугите, предлагани от американската компания „Юбер“, пише вестник "Парисиен".

Редица пристанища и гари в цялата страна, както и в столицата Париж, са блокирани, а по пътищата са се образували 208-километрови задръствания. Магистралите A1 и A15 са силно засегнати от протестното движение.

Протестът се провежда в силно напрегната обстановка с няколко случая на насилие, регистрирани през последните дни.
Таксиметровите шофьори се събират по призив на синдикатите и критикуват „несигурните условия за шофьорите“. Те искат забраната на услугите „Юбер“ и прилагане на законодателството срещу незаконните таксита.

От месеци американската компания „Юбер“ е в схватка с държавата относно мобилното приложение „Юберпоп“ – евтина услуга, свързваща пътници с непрофесионални шофьори, които могат да осигурят транспорт с личните си коли.
Един от последните инциденти на насилие се случи в Лион. Там 27-годишен мъж понесе побой от двама таксиметрови шофьори след реплика за услугите на „Юбер“.

#Франция #такси #Юбер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници