Джон Чен: BlackBerry ще пусне Android смартфон само ако той е достатъчно защитен

Джон Чен: BlackBerry ще пусне Android смартфон само ако той е достатъчно защитен
A A+ A++ A

Преди часове BlackBerry оповестиха, че са продали 1.1 млн. смартфони през последното тримесечие – с 0.5 млн. по-малко спрямо предишното. Въпреки това, фирмата е в относително добро финансово състояние заради услугите и бизнеса си със софтуерни лицензи и със сигурност ще продължава да произвежда смартфони с BlackBerry OS. Все пак изпълнителният директор на BlackBerry си направи труда специално да коментира слуховете за Android-базирани модели на компанията.

По време на интервю пред CNBC, Джон Чен бе запитан откъде идват всички твърдения за  BlackBerry устройства с Android. Отговорът му е следният: "Правим само защитени телефони и BlackBerry е най-защитеният такъв, така че ако намерим начин да защитим подобаващо телефон с Android, ще го произведем." С други думи, Чен потвърждава, че BlackBerry са отворени за Android платформата – при определени условия, но явно поне за момента той не е готов да коментира повече по темата.

Ако се вярва на слуховете, BlackBerry може да лансират първия си смартфон с Android още през август. Твърди се, че устройството ще е базов, евтин модел, наподобяващ BlackBerry Z3. Смята се, че се подготвя и по-висок клас телефон BlackBerry с Android, вероятно с извит Quad HD дисплей и подвижна QWERTY клавиатура. Остава неуточнен въпросът дали думите на изпълнителния директор на BlackBerry означават някакъв вид лицензиране на техен фирмен софтуер за сигурност за Android, но самият факт, че Чен не отхвърля категорично идеята за модел с платформата на Google е показателен.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници