Срещата на еврогрупата за Гърция приключи без сделка

Срещата на еврогрупата за Гърция приключи без сделка
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Преговорите между финансовите министри от еврозоната приключиха без договаряне за споразумение по дълга на Гърция, съобщи представителят на Финландия Александър Стуб, цитиран от АФП. 

По думите му в следващите дни ще бъде проведена нова среща.

„Това е за днес. Институциите и Гърция ще продължат да работят. Еврогрупата ще се срещне отново, но не днес“, съобщи Стуб в „Туитър“. 

На срещата на финансовите министри от еврозоната трябваше да се договори сделка, която да бъде одобрена на срещата на европейските лидери, започваща по-късно в четвъртък.

По-рано гръцкият премиер Алексис Ципрас каза, че е уверен в постигането на компромис с кредиторите на страната му въпреки наближаването на крайния срок за сключване на договорка по дълга на Гърция.

„След подробните гръцки предложения, аз съм уверен, че ние ще постигнем компромис, което ще помогне еврозоната и Гърция да преодолеят кризата“, каза Ципрас пред репортери при пристигането си за срещата на върха на ЕС.  

Меьдувременно МВФ съобщи, че очаква Гърция да направи плащане в размер на 1,5 млрд. евро по дълга си, както е насрочено за 30 юни.

 

#Гърция #сделка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници