Волейболистите на България на финал в Баку 2015

Волейболистите на България на финал в Баку 2015
A A+ A++ A

Националният отбор на България по волейбол победи много трудно Полша с 3:2 (25:14, 19:25, 25:22, 23:25, 15:13) в първия полуфинал на Европейските игри в Баку и в неделя от 11:00 часа българско време ще спори за златните медали с победителя от другия 1/2-финал, който противопоставя Русия и Германия.

Момчетата на Николай Желязков не показаха стабилната игра, която наблюдавахме през последните дни в Азербайджан, но бяха по-концентрирани във важните моменти и заслужено вдигнаха ръце във въздуха след края на мача.

Жани Желязков бе най-резултатен за "лъвовете" с 21 точки (19 от атака), а капитанът Тодор Алексиев добави 19, докато другият посрещач Валентин Братоев се отчете със 17. Топ реализатор в срещата стана Артур Шалпук с 23 точки.

Българите не бяха толкова впечатляващи на блокада, но все пак записаха 11 точки чрез този прийом, докато поляците завършиха само с 8. От сервис нашите волейболисти записаха само три точки, а съперникът се отчете със седем аса, повечето от които бяха отбелязани в четвъртия гейм, но това не им помогна да избегнат поражението.

Повече подробности за мача вижте в Sporta.bg

#волейбол #национален отбор по волейбол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Акценти

Инбет Казино