Google TV продуктите на Sony идват в България през септември

Google TV продуктите на Sony идват в България през септември
A A+ A++ A

Очакваме платформата Google TV да достигне и Европа през тази година, но досега не беше ясно кога ще стане това. Наскоро френското подразделение на Sony сподели информацията, че това ще се случи през септември, а през уикенда, по време на традиционното събитие Sony DigiSchool, успяхме да получим същото потвърждение от българското представителство на гиганта. Дори успяхме да поработим с ранни версии на две устройства, базирани на телевизионната платформа, които ще са достъпни в страната ни през септември или октомври. Едното от тях е самостоятелно Google TV устройство (NSZ-GS7), а в другото е добавен и Blu-ray плеър (NSZ-GP9).

Разликите в техническо отношение са минимални и освен оптично устройство моделът NSZ-GP9 има 3 USB порта вместо два. В хардуерно отношение присъства двуядрен процесор Marvel с честота 1,2GHz и 8GB вградена памет, а софтуерът е Android 3 с допълнителни модификации за ТВ употреба. На разположение е браузър Chrome с поддръжка на Flash съдържание, а освен това има достъп за изтегляне на приложения от Google Play Store. Откриваме и познатото приложение TrackID за идентифициране на непозната музика. За управлението му има интересно дистанционно управление от едната страна, на което е разположена истинска QWERTY клавиатура за по-удобно въвеждане на текст, а другата е сензорна зона, работеща като компютърен тъчпад. Освен това разполага с микрофон и сензор за движение, което го прави подходящ и за игра.

Засега не е ясно до какво видеосъдържание ще има достъп в Европа, но и без това България е по-специален случай и обикновено то не е достъпно тук. Все пак наличието на пълнофункционална версия на Chrome позволява гледането на Flash съдържание, а освен това част от Google TV е и клиент за достъп до YouTube, който наскоро получи нова версия. Със съвместимите телевизори ще може да се гледа и 3D съдържание, но нещо не успяхме да го активираме - вероятно заради все още тестовия характер на устройствата.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници