Очакват се нови съкращения в Microsoft

Очакват се нови съкращения в Microsoft
A A+ A++ A

Според информация на New York Times днес Microsoft ще обяви нови съкращения на работната си сила, които ще допълнят обявеното през миналата година закриване на 18 000 работни места. Новата вълна ще засегне и служители в хардуерната група на компанията, включително и подразделението за смартфони, което през миналата година беше закупено от Nokia за 7,2 милиарда долара.

Към края на март американската компания е имала 118 000 служители в цял свят, така че става дума за сериозно намаляване на работната ръка. Подобен ход беше намекнат от шефа на Microsoft Сатия Надела, който през юни изпрати писмо до служителите, в което заяви, че предстои правенето на труден избор в областите, в които нещата не работят. Наскоро компанията продаде бизнеса си с онлайн реклами на AOL, а освен това се раздели с част от екипа си за цифрови карти, която отиде в Uber.

Наскоро от Microsoft си тръгна шефа на хардуерния отдел Стивън Илъп, но въпреки това не се очаква компанията да зареже бизнеса със смартфони. Междувременно новата версия на Windows ще обхване компютри, таблети, смартфони и други устройства, което ще улесни авторите на софтуер в достигането до повече потребители с минимални усилия от тяхна страна. Не е изключено компанията да отпише голяма част от платената сума за телефонния бизнес на Nokia.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници